+38922529650

Јавете ни се

07:00 – 15:00

Понеделник – Петок

info@borotechnology.com

Испратете ни mail

Историја

Металостругарска работилница основано во 1954 година
Производствен програм:

 • Столарски машини
 • Бансеци за дрво

 

 

 

Нова работилница – 1959 година
Производствен програм: 

 • Столарски машини
 • Бансеци за дрво
 • Пилани – гатери за дрво со 1-4 пили
 • Машини за пресување тврди шеќерни бонбони
 • Столбни бормашини за метал

 

 

 

 

Нова работилница – 1965 година
Производствен програм:

 • Столарски машини
 • Бансеци за дрво
 • Пилани – гатери за дрво со 1-4 пили
 • Машини за пресување тврди шеќерни бонбони
 • Столбни бормашини за метал
 • Млински камења
 • 4 типа млинови на камен
 • Сита за сеење брашно
 • Млинови чекичари

 

 

Нова работилница – 1971 година
Производствен програм:

 • Млински камења
 • 10 типа млинови на камен
 • Сита за сеење брашно
 • Млинови чекичари

Пробивот – 1974 година
За прв пат во поранешна Југославија Млинови за мелење кафе:

 • 1 тип за маркети
 • 6 типа индустриски млинови

 

 

ВТОРА ГЕНЕРАЦИЈА – Здружување на Боро и Љупчо – 1978 година

 

 

Докторски труд во леарница – Црквени звона – 1985

 

 

Линија од машини за печење кафе – 1991 година
Производствен програм:

 • 3 типа млинови за маркети
 • 10 типа индустриски млинови за брашно, кафе, црвен пипер
 • 3 типа млинови за кикирики и лешник
 • Сита за брашно
 • Линија од машини за преработка на кафе
 • Млин за шеќер

 

 

Нови производи – Улично осветлување – 1998 година

 

 

ВТОРО ЗДРУЖУВАЊЕ ВО ФИРМАТА  – ТРЕТА ГЕНЕРАЦИЈА – Љупчо ,Боро и Благоја – 2014 година до денес

Најнови технички достигнувања – Унапредување на машините за печење на кафе со воведување на компјутерско водење на процесите, изработка на 3Д проекти, целосно опремување на производни постројки за преработка на кафе.

 

 

 

Најголемо признание за животот и делото на Љупчо Кајевиќ
Златна плакета за мајстор занаетчија за животно дело

 

Контактирајте не во секое време

Ве молиме чувствувајте се слободно и контактирајте не. Ќе ви одговориме во рок од 1-2 работни денови. Или јавете ни се сега.

Јавете ни се

+38922529650
+38922522591

Испратете ни mail

info@borotechnology.com