+38922529650

Јавете ни се

07:00 – 15:00

Понеделник – Петок

info@borotechnology.com

Испратете ни mail

Опрема за продавници за кафе

Млиновите мелењето го вршат со помош на мелнички камења изработени по сопствена патентирана технологија. Камењата се изработени од повеќе видови гранулирани материјали што им овозможува тие постојано да бидат остри и покрај триењето. Ваквиот состав ги одликува со голема тврдина и жилавост, а со тоа и со долг век на траење. Покрај составот на камењената, специфичен е и нивниот облик и профилираност. Движењето на зрната меѓу камењата се одвива со тркалање но заради присутниот притисок на неговиот пат, честичката на меленото кафе покрај бараната фина финална гранулација уште е испукана и на повеќе делови, така што таа во допир со станува уште поситна. Оваа специфика на мелничките камења го прави меленото кафе меко и со максимална арома.

 

Сите овие карактеристики на мелничките камења овозможуваат меленето кафе да биде :

  • Екстра фино ( се споредува со брашно)
  • Меко
  • Со интензивна арома
  • Со ниска температура при мелењето

 

Од големиот асортиман на млинови, за мелење на кафево продавници ги препорачуваме:

 

Тип 90 H 120 H 150 V
Капацитет / ч 15 – 20 kg 20 – 25 kg 30 – 35 kg
Ел. мотор 1.5 kW 2.2 kW 2.2 k
Напон 220 / 380 V 220 / 380 V 220 / 380 V
Тежина 20 kg 30 kg 45 kg

 

Силосите за кафе во продавници се изработуваат во различни големини во зависност од капацитетоt на складирање. Стандардните силоси се со капацитет од 5, 7 и 10 кг.

 

 

 

 

Слични во категорија

Опрема за урбано уредување
Опрема за производство на сточна храна
Опрема за преработка на житарици и добивање интегрални брашнa

Контактирајте не во секое време

Ве молиме чувствувајте се слободно и контактирајте не. Ќе ви одговориме во рок од 1-2 работни денови. Или јавете ни се сега.

Јавете ни се

+38922529650
+38922522591

Испратете ни mail

info@borotechnology.com