+38922529650

Јавете ни се

07:00 – 15:00

Понеделник – Петок

info@borotechnology.com

Испратете ни mail

Млинови за кафе

Млиновите мелењето го вршат со помош на мелнички камења изработени по сопствена патентирана технологија. Камењата се изработени од повеќе видови гранулирани материјали што им овозможува тие постојано да бидат остри и покрај триењето. Ваквиот состав ги одликува со голема тврдина и жилавост, а со тоа и со долг век на траење. Покрај составот на камењената, специфичен е и нивниот облик и профилираност. Движењето на зрната меѓу камењата се одвива со тркалање но заради присутниот притисок на неговиот пат, честичката на меленото кафе покрај бараната фина финална гранулација уште е испукана и на повеќе делови, така што таа во допир со станува уште поситна. Оваа специфика на мелничките камења го прави меленото кафе меко и со максимална арома.

 

Сите овие карактеристики на мелничките камења овозможуваат меленето кафе да биде :

  • Екстра фино ( се споредува со брашно)
  • Меко
  • Со интензивна арома
  • Со ниска температура при мелењето

 

Од големиот асортиман на млинови, за мелење на кафе ги препорачуваме:

 

Тип 300 K 600 H 800 H 1100 H
Капацитет/ч 70 – 90 kg 100 – 200 kg 200 – 250 kg 250 – 350 kg
Димензии дол-шир-вис 0.45 x 1.05 x 1.5 1.0 x 1.7 x 1.7 2.0 x 1.0x 2.0 2.5 x 1.9 x 2.3
Ел. мотор 5.5 kW 11 kW 15 kW 18.5 kW
Тежина 200 kg 550 kg 1500 kg 2500 kg

 

 

 

Слични во категорија

Опрема за урбано уредување
Опрема за производство на сточна храна
Опрема за преработка на житарици и добивање интегрални брашнa

Контактирајте не во секое време

Ве молиме чувствувајте се слободно и контактирајте не. Ќе ви одговориме во рок од 1-2 работни денови. Или јавете ни се сега.

Јавете ни се

+38922529650
+38922522591

Испратете ни mail

info@borotechnology.com