+38922529650

Јавете ни се

07:00 – 15:00

Понеделник – Петок

info@borotechnology.com

Испратете ни mail

Опрема за преработка на масни зрна

Преработката на масните зрна (кикирики, лешник, бадем, сусам и сл.) претставува прва фаза од многуте технолошки процеси во кондиторската индустрија. Обработката на масните зрна и добивањето фина паста од нив ја дава основата на квалитетот на финалните производи.

 

Млинови

Посебно важна фаза при обработката на масните зрна претставува нивното мелење. Употребата на млиновите БОРО кои мелењето го извршуваат со мелнички камења им дава посебен квалитет на мелените зрна. Како производ се добива фина паста која ги задржува сите карактеристики на плодот кој е сомелен, а пастата има специфично интензивна арома. Посебно важе е фактот што работната температура при мелењето не преминува 40 – 50 С . Мелничките камења се изработени по сопствена патентирана технологија од повеќе видови гранулирани материјали што им овозможува тие постојано да бидат остри и покрај триењето. Ваквиот состав ги одликува камењата со голема тврдина и жилавост, а со тоа и со дол век на траење. Покрај составот на камењата, специфичен е и нивниот облик и профилираност.

 

Од големиот асортиман на млинови , за мелење на масни зрна ги препорачуваме:

 

Тип Капацитет/ ч Димензии

Снага на ел. мотор

Тежина
300 K 70-100 kg 0.45 x 1.0 x 1.4 5.5 kW 400 kg
500 V 100 – 150 kg 1.2 x 1.2 x 1.8 7.5 kW 400 kg
1100 V 300 – 400 kg 2.6 x 2.2 x 2.5 18.5 kW 3000 kg

 

Дробилици

 

Произведуваме и специјални дробилици со следниве карактеристики:

  • Дробените делови се со приближно иста големина
  • Регулација на протокот во усипниот кош заради различната големина на плодовите
  • Конструкторската изведба овозможува физички пристап до работната глава кога работи машината
  • Сите струјни изведби се со биметална заштита

 

Дробилица за масни зрна
Капацитет/ч 50 – 100 kg/h
Снага на ел. мотор 2.2 kW
Димензии / дол-шир-вис 1m x 1m x 1.4m
Тежина 100 kg

 

Контејнерски колички

Намената на контејнерските колички е прифаќање на пастата која е производ од мелењето на масните зрна. Димензиите на овие контејнерски колички зависат од типот на млинот кој го придружуваат.

Контејнерските колички се изработени со вградена пумпа со чија помош мелената паста се префрла во други садови за нејзина понатамошна обработка.

 

Контејнерска количка со пумпа

Волумен

50 – 200 kg

Димензии

1.1 m x 1m

 

Слични во категорија

Опрема за урбано уредување
Опрема за производство на сточна храна
Опрема за преработка на житарици и добивање интегрални брашнa

Контактирајте не во секое време

Ве молиме чувствувајте се слободно и контактирајте не. Ќе ви одговориме во рок од 1-2 работни денови. Или јавете ни се сега.

Јавете ни се

+38922529650
+38922522591

Испратете ни mail

info@borotechnology.com