+38922529650

Јавете ни се

07:00 – 15:00

Понеделник – Петок

info@borotechnology.com

Испратете ни mail

Линија за преработка на кафе

Оваа опрема претставува технолошки поврзана линија за преработка на кафе изработена врз основа на проект спрема желбите и просторните можности на купувачот.

Технолошката линија за преработка на кафе опфаќа:

 1. Складирање на сирово кафе
 2. Транспорт на сировото кафе до пржилникот, со можност за изведба на дозирање повеќе видови кафе
 3. Печење на кафето
 4. Филтрирање на лушпите и другите нечистотии од кафето
 5. Ладење на кафето
 6. Вакумско пречистување на кафето од тврди предмети
 7. Транспорт на печеното кафе во силоси
 8. Силоси за печеното кафе
 9. Транспорт на печеното кафе од силос до млин
 10. Мелење на кафето до степен на екстра фино кафе
 11. Складирање на меленото кафе во контејнерски колички
 12. Транспорт на меленото кафе од контејнерските колички до машината за пакување

 

 

Печење на кафето

Во овој вид на пржилници се вградени најновите светски технички достигнувања во овој домен, кои заедно со политиката на висок квалитет на производите БОРО го прават достоен конкурент на другите светски познати производители на опрема за индустриска преработка на кафе. Специфичноста на овој вид пржилници е тоа што печењето се врши со помош на индиректно загревање и струење на топол воздух со што се овозможува:

 • Брзо печење на кафето поради неговата интензивна изложеност на топол воздух
 • Изедначен степен на испеченост на кафето
 • Волуменозност на кафето
 • Интензивна арома на кафето

 

 

 

 

 

Тип BK – 60 BK – 120 BK – 180 BK – 240
Капацитеит/ч 240 kg 480 kg 720 kg 960 kg

Капацитет во едно полнење

60 kg 120 kg 180 kg 240 kg

Печење на 1 полнење

15-20 мин 15-20 мин 15-20 мин 15-20 мин

Ладење на 1 полнење

3 – 5 мин 3 – 5 мин 3 – 5 мин 3 – 5 мин

Гориво

пропан бутан
земјен гас, масло
пропан бутан
земјен гас, масло
пропан бутан
земјен гас, масло
пропан бутан
земјен гас, масло

Слични во категорија

Опрема за урбано уредување
Опрема за производство на сточна храна
Опрема за преработка на житарици и добивање интегрални брашнa

Контактирајте не во секое време

Ве молиме чувствувајте се слободно и контактирајте не. Ќе ви одговориме во рок од 1-2 работни денови. Или јавете ни се сега.

Јавете ни се

+38922529650
+38922522591

Испратете ни mail

info@borotechnology.com